Afbeelding
Michal Huniewicz

Cordaid neemt stagiairs Grote Broer mee naar Kenia

Cultuur

BREDA - Twee stagiairs en één projectbegeleider van Grote Broer en Grote Zus gaan binnenkort met Cordaid mee naar Kenia. De reis is bedoeld om meer aandacht te vragen en inzicht te geven over het Afrikaanse land.

Zondag stapt grote broer Badr Souraji samen met grote zus Quinta Kreeft en projectbegeleider Jenny Parre op het vliegtuig richting Nairobi. Daar zullen zij verschillende ontwikkelingsprojecten van Cordaid bezoeken en tegelijkertijd een handje meehelpen. “We gaan veel verschillende soorten jeugdprojecten bekijken, van tienermoeders tot waterputten.”

Het idee voor de reis is tot stand gekomen na vele gesprekken tussen Grote Broer en Cordaid. “In die tijd is er een klik tussen de twee organisaties ontstaan, de reis is dan ook een cadeau voor de vele intitiatieven die wij in Hoge Vught ondersteunen.”

Badr heeft buiten Marokko nog nooit een Afrikaans land bezocht en hij bereidt zich dan ook voor op een cultuurshock. “Ik verwacht dat er een hele nieuwe wereld voor me opengaat. Ik ga alles opschrijven en hoop dat ik mijn ervaringen kan gebruiken voor lesmateriaal wanneer ik weer terug ben in Breda.”