Afbeelding
Kim Kuijpers

18-jarige man aangehouden voor mishandelen 22-jarige vrouw op het Kerkplein

Politie mishandeling

BREDA - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag op het Kerkplein een 18-jarige man uit Breda aangehouden. De Bredanaar zou een 22-jarige vrouw uit Breda mishandeld hebben.

 Het slachtoffer vertelde dat ze met haar vriendin in een broodjeszaak zat. Naast haar zaten een paar jongens die opmerkingen maakten over hun uiterlijk en hen uitscholden voor hoeren. De vrouw beklaagde zich hierover bij de eigenaar van de zaak, waarna de twee knapen werden buiten gezet.

Toen de twee vrouwen naar buiten gingen zochten beide jongens direct de confrontatie. Een van hen sloeg de  22-jarige vrouw. Ze kon de klap opvangen met haar rechterhand die daardoor erg zeer doet. Hierna trok de man aan haar haren en probeerde de vrouw op de grond te gooien totdat een oudere man tussenbeide kwam.

De aangehouden verdachte beweert dat in de broodjeszaak over en weer opmerkingen gemaakt waren en dat juist aangeefster buiten de confrontatie zocht en hem geslagen had. Hij had mogelijk wel aan haar haren getrokken om haar van zich af te houden.