Terrassen Grote Markt Zuid. foto Hinke Rutten
Terrassen Grote Markt Zuid. foto Hinke Rutten

Horeca Grote Markt zuid erg tevreden over Koningsdag: 'Een vlekkeloze editie'

Nieuws Koningsdag

BREDA - ‘Een vlekkeloze editie’. Dat is de kortste samenvatting die horecaondernemer Patrick van Asch kan geven als hij terugkijkt op het Koningsdagfeest van maandag. Dat is goed nieuws, en nog beter als gekeken wordt naar de verwarring die in de weken vóór Koningsdag ontstond.

Het was namelijk niet helemaal zeker of er op de Grote Markt wel een feest mocht worden georganiseerd. Alle horeceondernemers aan de zuidkant zaten op een lijn, maar de gemeente verleende in eerste instantie geen vergunning, omdat de aanvraag te laat ingediend zou zijn. Daar kwam de gemeente later toch op terug.

Bekijk foto's van Koningsdag in onze fotoalbums.

Bijzonder goede sfeer
Gelukkig maar. Want dat zorgde ervoor dat er een ‘bijzonder goede sfeer’ was, zegt Van Asch, die in het overleg met de gemeente optrad als woordvoerder van de 21 horecaondernemers. “Wat me heel erg opviel was dat allerlei verschillende doelgroepen er waren, van jong tot oud. Het programma klopte dus goed”, blikt hij tevreden terug. “We hebben het enorm getroffen met het weer en er is geen onvertogen woord gevallen.” Ook van andere instanties heeft hij geen negatieve geluiden gehoord.

Om te zorgen dat het volgend jaar - en alle jaren daarna - weer goed verloopt gaat Van Asch evalueren met de gemeente. “Ik hoop dat we een soort driejarenplan kunnen opstellen. Het plan van nu werkt voor iedereen en ik zie geen reden tot verandering. HIerop moeten we doorpakken.” De horecawoordvoerder hoopt dat op die manier ook de onzekerheid zoals die van dit jaar vermeden kan worden.

Dat het plan niet een op een hetzelfde kan blijven weet Van Asch ook. “Maar dat maakt ook helemaal niet uit. Geen enkel jaar is helemaal hetzelfde. Maar de blauwdruk ligt er. Alle kleine aanpassingen die je dan moet doen kunnen er alleen maar voor zorgen dat het nog beter wordt.”