Afbeelding
www.itsieme.nl

Amphia Ziekenhuis deelt knuffels uit met portret van papa, mama of jezelf

Algemeen

BREDA -  Het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft iets bedacht om haar jongste patiënten die een nachtje moeten blijven slapen gerust te stellen. Een knuffel met een hoofd dat verwisseld kan worden met een portretfoto. Hierdoor kunnen de kinderen een dierbare dichtbij zich houden.

Lars Bogers was dinsdag de eerste die de eerste knuffel, met de naam ItsieMe, in ontvangst mocht nemen van bedenker Daisy de Bruin. De vierjarige Lars moet vanwege zijn ziekte regelmatig een of meerdere nachtjes naar het ziekenhuis. “De ItsieMe heeft een verwisselbaar stoffen hoofdje dat wordt bedrukt met een portretfoto. Zo krijgt het snuitje van dit lieve knuffelkonijn dus het gezicht van papa, mama, opa, oma of huisdier wat een kind altijd bij zich kan dragen”, aldus De Bruin.

Het bedrijf dat de knuffels maakt heeft er 25 aan het ziekenhuis geschonken. Volgens Martine Verduin van de pedagogische zorg in het Amphia Ziekenhuis helpt de knuffel om kinderen een vertrouwd en veilig gevoel te geven. “Een bezoek aan het ziekenhuis is nooit leuk, zeker niet voor kinderen. Het is dan ook heel erg fijn dat we een aantal kinderen mogen verrassen met dit knuffelkonijn. Met dit knuffelkonijn kunnen kinderen geborgenheid en troost vinden.”