NAC verliest met 1-3 van Heracles en lijkt veroordeeld tot de nacompetitie.
NAC verliest met 1-3 van Heracles en lijkt veroordeeld tot de nacompetitie. Peter Visser

Supporters NAC nemen afscheid van Ton van Loon in Rat Verlegh Stadion

NAC overleden

BREDA - De onlangs overleden NAC-supporter Ton van Loon krijgt aanstaande woensdag een eredienst in het Rat Verlegh Stadion. Het afscheid zal plaatsvinden op vak G, de vaste thuisplaats van Ton in het stadion.

Ton van Loon stond bekend als een betrokken supporter met een hart voor de club en zijn mede-supporters. Zo zorgde hij ervoor dat een jonge NAC-aanhanger via stichting Tess dolfijnentherapie kon volgen in Curaçao. Daarnaast regelde hij via zijn site go2nacbreda.nl vaak dat supporters mee konden naar uitwedstrijden van NAC.

De 44-jarige Bredanaar overleed vorige week aan een hartstilstand. Gezien zijn liefde voor NAC was het de wens van zijn familie om de thuishaven van NAC te betrekken bij het afscheid. De Bredase club heeft hiervoor toestemming gegeven waardoor de afscheidsdienst nu op woensdag 6 mei om 14.00 uur zal plaatsvinden.

Na de dienst zullen er in het Beatrix-café foto's van Ton op een scherm worden getoond. Natuurlijk zal er hier ook geproost worden op het leven van Tonneke, zijn daden en zijn liefde voor de club.