Drukte op de jaarlijkse vrijmakt in Princenhage. foto Perry Roovers
Drukte op de jaarlijkse vrijmakt in Princenhage. foto Perry Roovers

Princenhage maakt zich weer op voor grootse vrijmarkt

Economie

PRINCENHAGE - Het is inmiddels een diep gewortelde traditie. Al 24 jaar lang beleeft Princenhage in de voorjaarsvakantie een grootse vrijmarkt. Deze zondag is het weer zover.

Dat betekent dat in alle vroegte de - vaak voor het officiële begin om zeven uur - de kraampjes bemand worden. Druk wordt het sowieso, laat de organisatie weten. “De honderden standplaatsen waren ook dit jaar in een recordtempo verhuurd aan mensen uit Princenhage en Breda, maar ook ver daar buiten en zelfs van over de landsgrenzen.” Door het grote enthousiasme moesten enkele belangstellende late inschrijvers teleurgesteld worden.

Tijdens de vrijmarkt zijn verschillende tweede handsgoederen, curiosa of antiek te koop.  Nieuwe spullen worden aangeboden op de Braderie.

De Vrijmarkt begint rond 07.00 uur op de Haagweg, Esserstraat en –plein, Dreef, Posthoornstraat, Nieuwe Heilaarstraat. De Braderie is rond de Haagse Markt opgesteld.

Vanwege de straatverkoop deze dag heeft Arriva de routes van de busdiensten aangepast. De vrijmarkt duurt tot 17.00 uur.