Afbeelding

Slapen met Weijers tijdens Comedy Weekend in jarig Chassé

Cultuur

BREDA/AMSTERDAM - Guido Weijers gaat het een jaar rustig aan doen. Op een weekend na. Dan gaat hij in het twintigjarige Chassé Theater aan de gang met een Comedy Weekend.

Hij kondigde zijn break aan in een tweet. “Even een jaar wat anders”, aldus de cabaretier, die de afgelopen jaren eindejaarsshows deed voor achtereenvolgens SBS, KRO en RTL4. “Er zijn allerlei dingen die ik leuk vind om te doen. Te fotograferen, te reizen en te schrijven. Die mogen ook prioriteit krijgen”, vertelde hij donderdagavond tegen Humberto Tan. Na twaalf shows in tien jaar wil hij zichzelf die ruimte geven.

Een van de zaken die hij gaat doen is dus een Comedy Weekend in het Chassé Theater in Breda. “Dat betekent twee dagen lang cabaret en comedy met bekende namen als Jan Jaap van der Wal en Van der Laan en Woe”, vertelde hij aan tafel bij Tan. “Ik zou het liefst wat oen in de kelder. Maar daar staan geen stoelen? Dan zetten we die daar toch neer?”

Twee dagen en ’s nachts is er comedy en cabaret op ongewone plekken in het theater. In de laad- en losruimte, in de artiestenfoyer, in het lichtmagazijn en op de verborgen zolders van het pand. Ook zijn er films te zien over comedy in Chassé Cinema, vinden er diepte interviews plaats aan de bar, wordt er radio gemaakt op de gang en zijn er tientallen shows overal door het theater. “Met een toegangsbewijs kun je het hele theater door dwalen en aansluiten bij jouw favorieten”, aldus het theater.

Op zaterdag worden de bezoekers om 16.00 uur verwacht in het Chassé Theater. “Dan ga je barbecueën”, aldus de grappenmaker, waarna het Comedy Weekend begint. “In de Grote Zaal mogen de artiesten niet komen. Daar slaapt het publiek. Maar ook zijn er 25 kleedkamers, voor de echte VIPS. Daar kun je privé slapen”, vertelde Weijers.

Het Comedy Weekend is 12 en 13 september in het Chassé Theater.