Afbeelding
Freek de Swart

Bij ochtendgloren is de torenkraan verdwenen

Algemeen

BREDA - Het projectteam van Dura Vermeer dat werkt aan Breda Vooruit aan de Stationslaan wilde geen enkel risico nemen. Daarom werd donderdagavond besloten een van de drie kranen bij het bouwproject bijna tot op de grond af te breken. De kraan was 2,5 centimeter verzakt.

“Daaraan ging een lange discussie vooraf”, aldus de woordvoerder van het project. “Maar de leiding wilde geen enkel risico nemen.” De afwijking ontstond nadat een damwand was verwijderd. “Zo’n kraan meet alles, wind, gewicht dat getild wordt. De alarmbellen gingen toen rinkelen.”

Het afbreken van de kraan begon rond tien uur donderdagavond. Daarvoor werd een mobiele kraan gebruikt. Het verkeer op de Stationslaan ondervond daar enige hinder van. “Tegen zes uur vanochtend was het werk gedaan, op een klein deel na dat blijft staan”, laat de woordvoerder weten. De delen van de kraan hebben een plaats gekregen op de bouwplaats zelf

Dura Vermeer gaat nu onderzoeken wat de oorzaak is geweest van de verzakking. “Als dat duidelijk is, wordt de kraan zo snel als mogelijk weer opgebouwd.” De twee ander kranen zijn vrijdagochtend gewoon weer aan de slag gegaan bij het bouwproject op de kop van de Stationslaan, kant Belcrumweg. De verwachting is dat dit geen vertraging oplevert voor de bouw.