Logo bredavandaag.nl

Oud-scholier Stedelijk maakt Appje om Eindexamens 2015 niet te vergeten

BREDA - Oud-Stedelijk scholier Maarten Berendschot deed vorig jaar zelf examen. Toen gebruikte hij een app om hem te herinneren aan zijn aankomende examens. “Maar die app deed  eigenlijk net niet wat ik wilde”, aldus de toekomstig rechtenstudent.


Dus besloot Berendschot zelf zijn programmeertalent in de strijd te gooien. Afgelopen weekend accepteerde de Appstore van Apple zijn programmeerwerk en is de App te downloaden.

Het principe is simpel, vertelt de student. “Je kiest je schooltype en vervolgens je vakken. Dan kun je instellen of je twintig minuten voor je examen een herinnering wilt.” Dat is op dit moment wat het is. “Ik ga hem updaten met de antwoorden van de examens, zodat je na afloop je antwoorden kunt vergelijken.”

Je zou zeggen dat een simpel examenrooster voor iedereen beschikbaar is. Volgens de maker is dat niet zo. “Bij mij op school niet in elk geval. Wij kregen een lijst met alle vakken erop, voor mij bijvoorbeeld ook natuurkunde en scheikunde erop, vakken die ik niet had.”

De app, Eindexamen Kalender, heeft hij zelf geprogrammeerd. “Ik ben met programmeren begonnen op mijn twaalfde. Voor mijn profielwerkstuk heb ik een eerste app gemaakt, daarna ben ik dat blijven doen.”   

Berendschot heeft inmiddels een aantal apps in de appwinkel staan. Toch zoekt hij geen baan als programmeur. Afgelopen september begon hij met een studie Informatiekunde in Amsterdam. “Maar dat was toch niet helemaal wat ik gehoopt had. Ik heb me nu ingeschreven voor rechten.”

De app van Maarten is voor 0,99 euro te downloaden in de Appstore van Apple.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief