foto Bart van Hattem, politie Midden en West Brabant.
foto Bart van Hattem, politie Midden en West Brabant.

17-jarige meisjes weten rennend aan straatrover te ontsnappen

Politie

CENTRUM -  Twee 17-jarige meisjes zijn in de nacht van zaterdag op zondag bijna slachtoffer geworden van een straatroof. Door hard weg te rennen gaven ze de berover geen kans om iets mee te nemen.

De twee fietsten rond 00.40 uur jaar op de Piet Avontuurstraat in Breda in de richting van de Paul Windhausenweg. Op dat moment hoorden ze dat er achter hun een bromfietser reed. Toen ze omkeken zagen ze dat er een man op de bromfiets zat. De bromfietser kwam naast ze rijden en hij riep dat hij hun telefoon wilde hebben. De vrouwen schrokken erg en stopten. Ze lieten hun fietsen vallen en renden weg, beiden een andere kant uit. De bromfietser kon niets anders doen dan weg rijden.

Enkele getuigen kwamen de vrouwen, die erg geschrokken waren, te hulp. Op de straat bleek een mes te liggen. Het signalement van de man is het volgende: blanke man van ongeveer 20 jaar oud. Ongeveer 1.80 m lang. Wat langer donkerblond glad haar met een scheiding en glad haar. Hij was gekleed in een donkere jas. De bromfiets was grijs van kleur en was een scootermodel.

De politie is nog op zoek naar getuigen.