Logo bredavandaag.nl
@SijbrenKlitsie
brand

Opnieuw rookwolken boven Breda door brand op industrieterrein Moerdijk

BREDA - Op het industrieterrein van Moerdijk is dinsdagmiddag een flinke brand uitgebroken bij afvalverwerker Remondis Argentina. De rookwolken zijn ook in Breda goed te zien. Er waren voor zover bekend geen mensen aanwezig in het gebouw. Door de brand zijn al meerdere gasflessen op het terrein ontploft.


U pdate: De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. Het nablussen gaat nog de hele avond duren.

De brand is door de Veiligheidsregio opgeschaald naar GRIP2. Ook is er een NL-alert verstuurd, onder andere naar de bewoners in Breda, met het dringende verzoek om ramen en deuren gesloten te houden. Remondis Argentina verwerkt veel chemisch materiaal van drukkerijen, fotolabs, tandartspraktijken en ziekenhuizen.

De brandweer is met zes voertuigen ter plaatse, waaronder een schuimblusvoertuig en een firedefender. Een politiehelikopter houdt de situatie vanuit de lucht in de gaten. De afslag Moerdijk van de A17 is afgesloten in beide richtingen uit veiligheidsoverwegingen.

De brandweer richt zich vooral op het behoud van de naastgelegen loods waar de brandbare stof poly-ethyleen ligt opgeslagen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er een grote brand uitbreekt op het industrieterrein. Vorig jaar juni vond er een explosie plaats op het Shell-terrein. In 2011 vloog de vlam in de pan bij Chemie-Pack. Beide bedrijven lagen tegenover elkaar op het terrein.

Door de harde wind waaien de rookwolken haast horizontaal (timelaps-video) over het land en zijn ze naast Breda ook te zien in Rotterdam.

De rampenoefening bij het NAC-stadion die dinsdag op de agenda stond is door de brand afgeblazen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief