NAC verliest van FC Groningen. Het werd in de laatste wedstrijd van het seizoen liefst 4-5.
NAC verliest van FC Groningen. Het werd in de laatste wedstrijd van het seizoen liefst 4-5. Peter Visser

Knotsgek 4-5-verlies en nu de nacompetitie voor NAC (foto's)

NAC

BREDA - Met een spits die tot vandaag nooit scoorde gaat NAC de nacompetitie in. Een knotsgekke wedstrijd tegen bekerwinnaar FC Groningen leverde een 4-5-verlies op. Daarmee bevestigde NAC desondanks de zestiende plek.

Al ieder ander resultaat daar ook goed voor geweest, daar Go Ahead bij Heracles verloor. NAC-FC Groningen was een wedstrijd die tot nadenken aanzet. Want waar NAC eindelijk het net weet te vinden en de in de winterstop felbegeerde en bejubelde spits Fernandez eindelijk liefst twee keer scoort, blijkt het lek in de verdediging nog lang niet gedicht.

Natuurlijk, dit was een wedstrijd die nergens meer om ging, daar de nacompetitie toch niet meer vermeden kon worden. Maar toch. Afgelopen week slingerde trainer Maaskant de discussie aan over Ten Rouwelaar in de goal om die discussie vervolgens zelf weer te besluiten met de conclusie dat Jelle ‘gewoon’ onder de lat zou staan. En daar stond hij, en mocht hij vijf keer vissen.

 Scoort NAC eindelijk eens een paar keer, vliegen de ballen ook om de oren. Dit seizoen is voer voor psychologen. NAC zette zijn zinnen weer eens op de beker, maar vond de gifbeker. De vraag is in hoeverre die leeg moet. Vrijdag en maandag wacht de tweestrijd met VVV, eerst uit, dan thuis. En daarna speelt de winnaar van deze potjes tegen de winnaar van Emmen - Roda JC. Die wedstrijden zijn op 28 en 31 mei.

NAC moet hopen op de mindere slagkracht van VVV en de daaropvolgende tegenstander en hopen op de scherpte van Tighadouini, die wederom twee keer scoorde, en Fernandez. Maar met een verdediging die zijn inspiratie lijkt te zoeken bij Zwitserse gatenkaas worden het nog spannende weken.