Afbeelding

Steungezin wint prestigieuze Ab Harrewijnprijs

Economie

BREDA - De Bredase stichting Steungezin.nl heeft de Ab Harrewijnprijs gewonnen. Het goede doel kreeg de aanmoedigingsprijs voor haar inzet om de armoede in Breda terug te dringen. Aan de prijs is ook een geldbedrag van 5000 euro verbonden.

Steungezin.nl nam het 13 mei in de Pauluskerk in Rotterdam op tegen vijf andere goede doelen. De jury koos uiteindelijk voor het Bredase initiatief vanwege de originaliteit van het project en de manier waarop Steungezin.nl verbindingen legt tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Via de site van Steungezin kunnen mensen met weinig inkomen een profiel aanmaken. Hierbij kunnen ze aangeven voor welke zaken ze geld tekort komen. Dit kan gaan om rijlessen, een tandartsrekening of de reparatie van een oude schoen. De website is eind augustus 2014 gelanceerd en heeft tot nu toe al meer dan honderd mensen met elkaar verbonden.

De medewerkers van Steungezin.nl zeggen trots en vereerd te zijn met de prijs. Het geld zal gebruikt worden om de website verder te verbeteren.

De Ab Harrewijnprijs is vernoemd naar wijlen GroenLinks Tweede-kamerlid Ab Harrewijn. Hij overleed onverwacht op 13 mei 2002 op 47 jarige leeftijd. De prijsuitreiking vindt ieder jaar op zijn sterfdag plaats en is bedoeld voor instellingen of personen die zich inzetten voor mensen aan de onderkant van de samenleving.