Logo bredavandaag.nl
Wethouders Bob Bergkamp en Patrick van Lunteren openden samen woensdag 20 mei De Nieuwe Meidoorn.
Wethouders Bob Bergkamp en Patrick van Lunteren openden samen woensdag 20 mei De Nieuwe Meidoorn. (Wijnand Nijs)

Twee jaar na de woede is er nu officieel De Nieuwe Meidoorn

BREDA - Spandoeken, verhitte gesprekken tussen buurtbewoners en verantwoordelijk wethouder Bob Bergkamp en een besluit dat onherroepelijk bleek: De Meidoorn ging dicht. Dat was twee jaar geleden. Deze woensdag opende dezelfde Bergkamp samen met zijn college Patrick van Lunteren de Nieuwe Meidoorn.


“Je kunt je voorstellen dat ik hier met dubbele emotie sta”, memoreerde Bergkamp staand op het podium, met naast zich Patrick van Lunteren. Die maakte zich als fractievoorzitter van de SP hard voor openblijven van het buurthuis. “Al is het meer een huis voor de buurt”, haalde raadslid Maddy van Hemel (D66) aan.

In dat huis voor de buurt hebben Kober, ATEA, AlleeWonen, WonenBreburg, Surplus en Zorggroep Tuinzigt een plaatsje gevonden. “Tegen marktconforme prijzen”, aldus Hans van Agt, die in opdracht van de gemeente de kar trok. “En dat is uniek.” Daarnaast krijgen ook de wijkagenten een werkplek in het pand, net als de wijkmeesters van de woningcorporaties.

Dat het gelukt is in Tuinzigt, ligt aan de buurt zelf, weet Van Lunteren. “De woede die er was, gaf aan dat er behoefte is. Maar met spandoeken en woede alleen bereik je niks. Je moet mensen hebben die willen aanpakken. Die zijn hier en dat is het mooie van deze wijk. Je ziet een grote gemeenschapszin, mensen die zich willen inzetten.”

Aanpakkers uit de wijk zijn Pascal van ‘t Honk en Abdu Boudhan van de Zorggroep. Die laatste is tevens beheerder. Boudhan staat dan ook te stralen bij de openinghandeling door de wethouders. Die trekken de Bredase vlag, samen met kinderen van Kober, van een bord in de multifunctionele ruimte waarop alle namen staan van de ‘bewoners’ van De Nieuwe Meidoorn. Gekleurde snippers vliegen door de lucht en daarna gaan de kinderen weer verder met hun spel, zoals het kan in deze ruimte.

Bekijk foto's van de opening.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief