foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Dronken man in ziekenhuis aangehouden wegens rijden onder invloed

Politie

BREDA - Een 24-jarige Bredanaar is vrijdag in het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht na behandeling aangehouden op de verdenking van rijden onder invloed. De man zou in beschonken toestand met zijn auto op de Adriaan van Bergenstraat tegen een lichtmast zijn gereden. de automobilist weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie kreeg laat in de nacht een melding binnen dat op de Adriaan van Bergenstraat een auto tegen een lichtmast was gereden. De agenten zagen dat het voertuig aan de voorzijde zwaar beschadigd was en dat de lantaarnpaal ten minste 20 cm in de motorkap zat. De bumper en de motorkap van een auto die in de nabijheid geparkeerd stond, raakten beschadigd door een stuk van de koplamp die losschoot en rondvliegend glas.

Er zat een man met een bloedende hoofdwond op het trottoir. Hij beweerde dat een vriend de auto bestuurd had en was weggerend. Een getuige die het ongeval zag gebeuren vertelde de agenten dat de gewonde man de auto bestuurd had en dat er verder niemand in de auto had gezeten. Bovendien had de gewonde man de autosleutel in zijn zak. Hij werd voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht alwaar hij na behandeling werd aangehouden. Hij weigerde de ademtest, zijn rijbewijs is ingenomen.