De Vismarktstraat, juli 2012.
De Vismarktstraat, juli 2012. Marcus Carlitz

Agressieve stappers die zich bemoeiden met arrestatie eveneens aangehouden

Politie aanhoudingen

BREDA - Tijdens de uitgaansnacht van zaterdag op zondag heeft de politie 14 aanhoudingen verricht. Zes mannen werden ineens aangehouden tijdens een incident in de Reigerstraat. 

Rond 04.00 uur werd een groepje dronken Belgen uit een horecazaak op de Reigerstraat gezet. Een 27-jarige man uit Brecht en een 24-jarige man uit Wuustwezel werden aangehouden omdat zij op de straat de openbare orde verstoorden. Een groepje stappers bemoeide zich met de aanhoudingen. Ze gedroegen zich agressief, waarbij de bereden agenten werden uitgescholden en beledigd. De agenten vormden een linie waarna drie jonge mannen uit Bavel ( 18, 19 en 20 jaar) en een 20-jarige Bredanaar werden aangehouden.

Een 22-jarige man uit Varik werd omstreeks 03.20 uur aangehouden omdat hij op het Chasséveld een zwaailamp van een politieauto vernield zou hebben. De vernieling werd waargenomen via het cameratoezicht. Een agent rende naar buiten en zag een jongeman bij een dienstauto staan die wegrende richting bioscoop. Hij werd achterhaald en aangehouden. Hij zei na zijn arrestatie: "Ik had het ook niet moeten doen. Het was een weddenschap!".

In de Vismarkstraat konden twee personen aangehouden worden op verdenking van diefstal uit een tas. De betreffede horecaondernemer kon de politie op weg helpen. De politie vermoedt dat de mannen nog meer op hun kerfstok hebben, laat de wijkagent via Twitter weten. De mannen hebben een horecaverbod gekregen.