Logo bredavandaag.nl
Freek de Swart

VVD Breda vindt dat college Bed, Bad en Brood-akkoord omzeilt

BREDA - De VVD-fractie in Breda heeft vragen gesteld over de Bed, Bad en Brood-voorziening in Boeimeer. Het Mondiaal Centrum in de wijk is namelijk van plan om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen. De VVD vindt dat de gemeente dit initiatief op geen enkele manier mag ondersteunen.


Wethouder Patrick van Lunteren liet zich onlangs positief uit over de opvangplannen van het Mondiaal Centrum. Hierbij stelde hij wel enkele randvoorwaarde. Zo moet de buurt de komst van uitgeprocedeerde asielzoekers zien zitten en dient ook het bestemmingsplan te worden aangepast. Verder wil de wethouder dat de vluchtelingen door het Mondiaal Centrum actief worden gestimuleerd om terug te keren naar eigen land.

De VVD in Breda vindt dat de gemeente met deze toezeggingen afspraken van het kabinet omzeilt. De PvdA en de VVD sloten onlangs overeen dat uitgeprocedeerde asielzoekers nog maar in vijf steden opgevangen mogen worden. Zeer tijdelijke opvang, van een of twee dagen, kan volgens de liberalen ook prima in opvangcentrum ‘t IJ. De lokale VVD is al langer ontevreden op de manier waarop de stad Breda, in hun ogen, overheidsbeleid links laat liggen.

VVD-raadsleden Thierry Aartsen en Sven Planken willen verder van het college weten hoeveel geld of middelen de gemeente beschikbaar stelt voor het particuliere initiatief. Ook vragen de twee zich af hoe de gemeente gaat controleren of het Mondiaal Centrum de vluchtelingen wel stimuleert om te vertrekken uit Nederland. Tot slot wil de partij weten of het college een plan B heeft, mocht de wijk niet akkoord gaan met de komst van de nieuwe buren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief