NAC verliest met 0-1 van Vitesse en scoort nu al meer dan vijf wedstrijden op rij niet in eigen huis.
NAC verliest met 0-1 van Vitesse en scoort nu al meer dan vijf wedstrijden op rij niet in eigen huis. Peter Visser

Ruim 1400 aanmeldingen voor ‘Wij blijven in de eredivisie’-feestje Yellow Black

NAC

BREDA - Meer dan 1400 NAC-fans hebben zich gemeld na de oproep van Yellow Black Breda om zondag na de geplande tweede overwinning op Roda JC het lijfsbehoud in de eredivisie te gaan vieren op de Grote Markt.

De supporters hebben inmiddels een toelichting geplaatst op hun Facebookpagina, nadat onder meer op De Rat kritische noten gekraakt werden over het Facebook-event. “Bij onze club ontstaan feesten spontaan, kregen we te horen”, valt te lezen in de verklaring. Yellow Black vervolgt: “Dat klopt! dit feest begon net zo spontaan. Het was in eerste instantie bedoeld als een tegenhanger van de onbestaande Facebookevenementen als het kampioensfeest van NAC of het degradatiefeest.”   

Yellow Black besloot zich op te werpen als organisator, om te voorkomen dat de feestvreugde versnipperde. “Het feest moet natuurlijk samen gevierd worden, dus dan is het zonde als niemand weet wat nou de bedoeling was.”

Kritiek was er ook op de voorbarigheid van de aankondiging. NAC moet zich immers eerst nog weten te handhaven. Yellow Black geeft aan dat het feest al op 3 april was aangekondigd. “Op dat moment hoopten we ons nog te handhaven tijdens het laatste duel tegen FC Groningen. De datum waarop het evenement stond, was 17 april.” Later werd dit aangepast naar 31 mei. “Het is nooit onze bedoeling geweest mede-supporters tegen het zere been te schoppen.”

Yellow Black besluit: “het is nu tijd om met z’n allen achter de club te gaan staan en het tweeluik met Roda JC om te zetten in winst. En daarna heeft iedereen een feest, op welke manier dan ook!”