Afbeelding

Tweede single Bredase DJ Suyano grote hit op youtube (video)

Cultuur

BREDA - De Dj-carriere van Bredanaar Sjoerd IJpelaar, alias DJ Suyano, gaat als een trein sinds hij onder contract staat bij het label van Afrojack. Onlangs werd zijn nieuwste single Switch Up gedraaid op het prestigieuze Ultra Music Festival in Miami.  “Veel mensen kunnen draaien, maar met je eigen nummers kan je jezelf echt onderscheiden”

Tijdens het Ultra Music Festival in Miami speelde Afrojack het nieuwe nummer Switch Up van Suyano & Reez. In de zeven dagen dat het nummer op Youtube staat is het inmiddels meer dan 185.000 keer bekeken. Doordat mensen niet wisten van wie het nummer was werd er veel gespeculeerd over de plaat.

Of Suyano niet zelf zijn nummer had moeten draaien in Miami? “Ultra is samen met Tommorowland het hoogst haalbare voor een DJ, daar spelen alleen de allergrootste der aarde. Voor mij is dat nog wat te vroeg, maar het is wel iets waar ik naartoe wil werken.” Suyano is volgend jaar sowieso bij het Ultra Music Festival als gast. De kans is dus aanwezig dat hij dan wel op het festival gaat draaien.

Het is voor Suyano de tweede keer in korte tijd dat hij een release uitbrengt onder het label van Afrojack. De Bredanaar ziet daarin het bewijs dat hij geen eendagsvlieg is. Zijn eerste plaat werd onder meer gebruikt door artiesten als David Guetta en Martin Garrix. Suyano verschilt naar eigen zeggen van andere DJ’s door zijn achtergrond als drummer. Ook als DJ ruilt hij tegenwoordig zo nu en dan zijn draaitafel in om mee te drummen met zijn muziek. “Sowieso maak ik mijn eigen muziek. Veel mensen kunnen draaien, maar met je eigen nummers kan je jezelf echt onderscheiden.”

Binnenkort vertrekt Suyano naar China voor alweer zijn derde tour in dat land. Hij wil de komende jaren sowieso meer optreden in het buitenland. Hoog op zijn bucketlist staan hierbij Ibiza, tomorrowland en natuurlijk het Ultra Music Festival in Miami. “Maar het belangrijker vind ik nog dat ik lekker bezig kan blijven met muziek, want er is niks vetter dan dat.”

Bekijk ook de videoclip van Switch Up live in Miami.