Afbeelding
Freek de Swart

1100 supporters in 20 bussen op weg naar het diepe zuiden voor Roda JC - NAC (foto's)

NAC

BREDA - Opnieuw is het erop of eronder voor NAC. De Bredase club speelt in de laatste ronde voor lijfsbehoud in de eredivisie tegen Roda JC. Meer dan twintig bussen stonden er donderdagmiddag bij het Rat Verleghstadion om een dikke duizend supporters mee te nemen naar het diepe zuiden. Want als we gaan in Breda, dan gaan we met zijn allen.

Netjes en geduldig staan de supporters van NAC in rijen te wachten op de bussen. Het is stilte voor de storm. Hier staat een legioen aan de vooravond van een invasie ver van huis. Een van de supporters in de rij is Milco Janssens. Ook hij merkt dat de zenuwen beginnen toe te nemen nu het eerste fluitsignaal dichterbij komt. Dat er zoveel supporters meereizen naar Kerkrade noemt hij geweldig. "De onvoorwaardelijke liefde voor NAC blijft, ook als ze toch nog mochten degraderen." Milco verwacht dat het 1-2 voor de Bredanaars wordt.

Van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen won NAC de laatste drie duels. Daarvoor speelde het één keer gelijk en pakte Roda JC één keer de drie punten. Mocht NAC zich na twee wedstrijden weten te handhaven in de eredivisie dan zal er op de Grote Markt een Wij blijven in de eredivisie-feestje worden gehouden.

De aftrap van Roda JC - NAC is om 19.45 uur. Zondag 31 mei wacht de thuiswedstrijd, dan om 14.30 uur.

Bekijk de foto's van de vertrekkende supporters in het fotoalbum.