Amphia Molengracht. foto Hinke Rutten
Amphia Molengracht. foto Hinke Rutten

Minister in Breda voor start campagne tegen pesten op de werkvloer

Algemeen

BREDA - Nog altijd vinden er pesterijen plaats op de werkvloer. Minister Asscher van Sociale zaken en Werkgelegenheid start op maandag 1 juni in Breda de landelijke campagne tegen pesten op het werk.

Maandag bezoekt de minister het Amphia ziekenhuis in Breda, Oosterhout en Etten-leur. Het Amphia is gekozen als startplaats van de campagne omdat het ziekenhuis een gedragscode heeft ontwikkeld om onder meer pesten op de werkvloer tegen te gaan. Het doel van deze campagne is om de werknemers bewust te maken van de pesterijen. Speciaal daarvoor start het ziekenhuis in juni met een bewustwordingscampagne.

Veel collega’s kunnen het pesten op de werkvloer stoppen, dit is het idee achter de campagne van minister Asscher. “Honderdduizenden mensen worden dagelijks gepest op hun werk. Kleine pesterijen kunnen voor een collega grote gevolgen hebben. Zeven miljoen collega’s hebben elke dag de kans om pesten op de werkvloer te stoppen”, aldus het ministerie voorafgaand aan de lancering van de campagne.

Vanaf 1 juni kunnen werknemers en werkgevers op www.herkenpesten.nl terecht voor informatie over het herkennen en stoppen van pesterijen.