NAC gaat Europa in na de winst op Groningen. Daarvoor wordt de ploeg gehuldigd in het stadion. foto Gert-Jan van Linschoten
NAC gaat Europa in na de winst op Groningen. Daarvoor wordt de ploeg gehuldigd in het stadion. foto Gert-Jan van Linschoten

NAC wil nog niet denken aan handhavingsfeest aankomende zondag

NAC

BREDA - Na de overwinning in Kerkrade op Roda JC is de kans groot dat NAC zich aankomende zondag weet te handhaven in de eredivisie. Mocht de Bredase club gelijk spelen of winnen dan zal dit op gepaste wijze worden gevierd.

Woordvoerder Perry Hendriks van NAC zegt dat de club niet bezig is met het organiseren van een feest in welke vorm dan ook. “Wij hebben zondag eerst een van de belangrijkste voetbalwedstrijden van de recente geschiedenis goed te doorstaan.”

Bij winst zal de Bredase club wel regelen dat dit gezamenlijk gevierd kan worden in en rond het stadion. “NAC zal zorgen dat er op gepaste wijze afscheid genomen kan worden van deze selectie. Alles wat er verder gebeurt, laten we over aan de spontaniteit”, aldus Hendriks.

Ondertussen hebben zich op Facebook al meer dan 1800 NAC-supporters aangemeld voor het 'wij-blijven-lekker-in-de-eredivisie'-feest op de Grote Markt. 86 mensen komen misschien. Op de Grote Markt wordt de wedstrijd onder andere uitgezonden in café De Vulling, café ‘t Tapperijke en O’ Mearas Irish Pub.