Robert Maaskant na NAC-Roda JC.
Robert Maaskant na NAC-Roda JC. Wijnand Nijs

NAC-trainer Robert Maaskant biedt ontslag aan

NAC

BREDA - Trainer Robert Maaskant heeft zijn ontslag aangeboden aan het bestuur van NAC. Die beslissing kondigde hij al voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC aan bij de Bredase bestuurders, mocht degradatie het resultaat zijn van deze voetbalmiddag.

Maaskant gaf na afloop van het met 1-2 verloren duel tegen Roda JC tegenover de verzamelde pers aan niet weg te willen lopen voor zijn verantwoordelijkheid. “Ik ben verantwoordelijk, ik stel de spelers op”, aldus een hevig aangeslagen trainer. “Dit is mijn cluppie.”

De trainer, die het tijdens de winterstop overnam van tussenpaus Eric Hellemons, wilde niet ingaan op de vraag wat hij doet als zijn ontslag geweigerd wordt. “Dat is niet aan mij. Daarvoor is het ook te vroeg.” Maaskant gaf aan de komende maand wel op zijn post te blijven en te zorgen dat NAC op een goede manier invulling kan geven aan de selectie voor komend seizoen. 

Wat algemeen directeur Justin Goetzee betreft staat de deur voor Maaskant gewoon nog open. “Ik heb deze week nog een speler gesproken, die bevestigde mijn gevoel dat de manier van werken van Maaskant goed valt.”

Goetzee geeft aan dat bekeken moet worden op welke manier dat zou kunnen. NAC moet met ongeveer 30 tot 40 procent terug in begroting. Dat zou ook betekenen dat de NAC-coach een dergelijke stap terug moet doen. “Maar belangrijker dan het geld, is de begroting die we kunnen neerleggen en welke sportieve ambitie we hebben.”

De algemeen directeur geeft aan dat wat hem betreft NAC voor de titel gaat.