De gekantelde vrachtwagen.
De gekantelde vrachtwagen. OVD-RWS Bas

Update: A16 nog zeker tot 11.00 uur dicht door gekantelde vrachtwagen

Algemeen ongeval A16

BREDA - De Moerdijkbrug 0p de A16 is door een ongeval met een vrachtwagen woensdagochtend zeker nog tot 11.00 uur vrijwel dicht voor het verkeer. Het gaat om de rijrichting naar Rotterdam. Rijkswaterstaat is met 35 man bezig de weg vrij te maken.

De blokkade van de brug is het gevolg van een vrachtwagen met een lading ijzer, die vanmorgen rond 04.00 uur kantelde. Daardoor is alleen de vluchstrook beschikbaar. De verschillende verkeersdiensten adviseren weggebruikers richting Dordrecht en Rotterdam te kiezen voor een andere route. De ANWB adviseert verkeer vanuit Antwerpen naar Rotterdam om te rijden via Bergen op Zoom en Dinteloord. "Vanuit Eindhoven naar Rotterdam is via 's-Hertogenbosch een betere optie", aldus de ANWB.

Tussen Breda en de Moerdijkbrug staat een kilometer file, goed voor ruim anderhalf uur vertraging. Een Bredase laat weten na vertrek uit Breda om half acht rond tien uur niet verder te zijn gekomen dan afslag Zevenbergen. "En die pak ik, ik keer om, mijn afspraak heb ik al afgezegd." 

Ook op de andere snelwegen in Brabant zorgt het ongeval voor lange files. Op de A59 en de A27 staan al de gehele ochtend lange files.