NAC heeft na twee jaar weer een echt museum.
NAC heeft na twee jaar weer een echt museum. Wijnand Nijs

Begroting NAC naar 8,4 miljoen euro

NAC

BREDA - NAC gaat voor komend seizoen uit van een begroting van 8,4 miljoen euro. Dat is door de degradatie naar de Jupiler League zo’n vier miljoen euro lager dan afgelopen jaargang. Dit betekent, dat zoals eerder al duidelijk werd, dat ongeveer de helft van het kantoorpersoneel ontslagen wordt.

Met niet-verlengde aflopende arbeidscontracten en gedwongen ontslagen bespaart de club circa 0,6 miljoen euro.  Ook de spelersbegroting wordt naar beneden bijgesteld. Algemeen directeur Justin Goetzee bracht zijn kantoorpersoneel dinsdag het slechte nieuws: “Alle maatregelen zijn noodzakelijk kwaad”, geeft hij aan op NAC.nl.  “We hebben een financieel goed seizoen achter de rug. Dat komt doordat we hebben gewerkt met een goed en ambitieus team van mensen die hun ziel en zaligheid in de club hebben gelegd. Van deze mensen moeten we er nu noodgedwongen een groot aantal laten gaan en dat is erg triest."

De mensen van wie NAC afscheid moet nemen komen terecht in outplacement projecten. “Ik zal zelf mijn netwerk aanwenden om mensen onder te brengen”, geeft Goetzee op de clubsite aan. “Hiernaast hebben verschillende bedrijven uit de regio vacatures aangeboden om de getroffen medewerkers te helpen.”

Door de begroting naar beneden aan te passen én door hulp van de aandeelhouders wil NAC aankomend boekjaar in Categorie 2 van het KNVB Financial Rating System blijven.  “Hiernaast ligt de focus op het creëren van een zo hoog mogelijk spelersbudget, om zodoende te kunnen strijden voor een promotie naar de Eredivisie”, aldus NAC. “De aandeelhouders lieten maandagavond weten bereidwillig te zijn om naar oplossingen te kijken om dit te kunnen realiseren.”

NAC moet de definitieve begroting eind juni bij de KNVB inleveren. Goetzee: "NAC gaat alles op alles zetten om over een jaar weer in de eredivisie te spelen. Daarom willen we zoveel mogelijk budget vrijmaken voor een elftal dat kan spelen om promotie."

Voor de blijvers betekent dit dat van hen verwacht wordt dat iedereen de schouders eronder zet ‘om NAC direct mee te laten dingen voor promotie’, aldus een woordvoerder. “Organisatorisch zullen we de boel opnieuw moeten opzetten en opbouwen en taken herverdelen om deze klap op te vangen.”