Bouwer Van de Ven en de Odessey Hotel Group lichtten donderdag 18 juni de plannen toe voor Hotel Nassau in de Nieuwstraat.
Bouwer Van de Ven en de Odessey Hotel Group lichtten donderdag 18 juni de plannen toe voor Hotel Nassau in de Nieuwstraat. Stadsfotograaf Breda

Meest exclusieve hotel van Brabant krijgt langzaam vorm (foto's)

Economie

BREDA - Op de bouwplaats dat het oude kloostergebouw aan de Nieuwstraat momenteel is worden langzaam de contouren zichtbaar van wat het meest exclusieve hotel van de regio moet worden. De ontwikkelaar, investeerder en uitbater lieten donderdag de tussenstand zien.

Bouwplaats
Tijdens de rondleiding door het toekomstige hotel is goed te merken dat de bouw voor niets en niemand stopt. Zo nu en dan valt er zelfs wat gruis door de steigers op de hoofden van de bezoekers. Tegen de muren staan aanwijzingen geklad als ‘Dicht metselen’, ‘Open laten’ en ‘Slopen.’ Op de achtergrond klinkt bouwvakkersmuziek uit een stereotoren. Het verhaal van de opzichter en zijn verwijzingen naar details geven daarentegen een zeer helder beeld van wat de toekomst brengen zal.

Hotel Nassau Nieuwstraat moet het meest exclusieve vijf-sterren hotel worden in de wijde regio. Het gebouw zet dan ook flink in op een goede eerste indruk. Zo zal de receptieruimte maar liefst drie verdiepingen hoog worden. Vanuit deze lobby loop je door naar de hotelbar die ook voor niet-hotelgasten toegankelijk is. Hier bevinden zich ook zogeheten sfeerkamers, voor de meer intiemere afspraken. Het hotel wil sowieso een plek zijn waar de rest van de stad zich thuis voelt. Met een Franse brasserie, zes vergaderruimtes en een evenementenruimte. 

De kapel
De evenementen zullen vooral plaatsvinden in het imposante kapelgedeelte van het hotel. Dit is ook de ruimte waar de expertise van ontwikkelaar Van de Ven goed zichtbaar is. Met name de wijze waarop het bedrijf de gewelfbogen, muurschilderingen en glas-in-lood ramen onder handen neemt verdient lof. Liever restaureren dan renoveren. Als het echt niet anders kan, dan opnieuw maken zonder iets extra’s toe te willen voegen aan het verleden.

In de kapel kunnen evenementen, zoals bruiloften, conferenties en bedrijfsfeesten worden gehouden. Een verloofd echtpaar heeft de ruimte al gehuurd om hier hun trouwdag te vieren. De mezzanine in de kapel krijgt een enorme geluidswerende glazen pui die open en dicht kan. De tussenverdieping kan hierdoor makkelijk gebruikt worden voor, bijvoorbeeld, een intiem optreden van DJ Hardwell zonder dat de buren of hotelgasten hiervan hoeven mee te genieten. ‘s Ochtends zal de ruimte gebruikt worden als ontbijtruimte.

100 euro
In totaal zal het hotel 95 kamers krijgen. Variërend van luxe tot zonnekoning-waardig. Toch hoeven de prijzen volgens Chritopher Vanswieten van Odyssey Hotel Group niet altijd tot aan de hemel te reiken “Ik kan me voorstellen dat een kamer van 300 euro op een  doordeweekse regenachtige dag eind januari wellicht 100 euro kost.” Over de gemiddelde prijs van een suite bij Hotel Nassau wil hij uit concurrentieoogpunt nog niks zeggen.

Odyssey Hotel Group hoopt in oktober het hotel operationeel op te starten en in april 2016 de eerste gasten te ontvangen.

Bekijk de foto's van de verbouwing van Hotel Nassau Nieuwstraat.