Twee jongemannen zijn door de politie van het dak van de Rabobank gehaald.
Twee jongemannen zijn door de politie van het dak van de Rabobank gehaald.

‘Chillende’ jongemannen van dak oude Rabo geplukt (foto's)

Politie

BREDA - Het was even raar wakker worden deze vrijdagmorgen voor Wouter en zijn bovenburen in de Concordiastraat. “Ik kreeg een sms van mijn bovenbuurvrouw dat er iemand aan haar balkon hing.”

Het bleek te gaan om twee mannen van 21 en 23 jaar uit Breda, die naar eigen zeggen ‘aan het chillen en klimmen waren’. Dat verklaarden ze ook aan de politie, die beiden een proces verbaal gaf voor het verstoren van de openbare orde. De oudste werd aangehouden omdat de politie hem nog voor iets anders zocht.

Op het moment dat de politie ze aan de kant van de Markendaalseweg van het dak van de oude Rabobank plukte, zeven hoog, hadden ze er al een hele klimtocht opzitten. Via het parkeerdek maakten ze waarschijnlijk de overstap naar de naastgelegen gebouwen om daar over de randen van de balkons hun chiltocht te vervolgen.

“Waarschijnlijk zijn ze het eerst opgemerkt door medewerkers van Richie Bros”, aldus de buurtbewoner. Vervolgens hoorde ook hij het gestommel, waarna de buurvrouw aan de bel trok. “Ze zullen maar net de verkeerde treffen, je hangt daar toch tien tot vijftien meter hoog.”

Uiteindelijk kwamen de twee met behulp van de politie veilig aan de grond, compleet met rood emmertje. Voorlopig waarschijnlijk uitgechild en uitgeklommen.   

Bekijk de foto's