foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Breda sjanst met supermarkt om kantoor AH/Delhaize

Economie

BREDA - Breda heeft alles om een nieuw Beneluxkantoor voor de gefuseerde supermarktketens AH en Delhaize te huisvesten. Dat zegt Maurice Vermeulen, senior adviseur van Rewin. Hij onderschrijft het belang van de toezegging die wethouder Bob Bergkamp donderdagavond tijdens de raad deed om het concern ter verleiden naar Breda te komen.

De verschillende partijen in Breda denken er hetzelfde over. “Mochten AH en Delhaize kantoren samenvoegen, dan is Breda een logische keuze”, weet Vermeulen, die een lange rij aan Belgisch-Nederlandse bedrijven noemt als voorbeeld. “Texaco, Scania, Toshiba en General Motors kozen eerder al voor Breda”, geeft Vermeulen aan. Deze bedrijven kozen voor Breda als logische hub tussen Antwerpen, Brussel en Rotterdam Amsterdam. “Je bent binnen een uur op Schiphol met de trein en volgend jaar ook snel in Brussel met de shuttle.”

Breda is sowieso de meest Vlaamse stad van Nederland. De ligging dicht tegen de grens aan is voor Belgische bedrijven een grote plus. Reistijden blijven daardoor kort.