De gemeente maakt drie vakken met proefvoegen in de Vismarktstraat.
De gemeente maakt drie vakken met proefvoegen in de Vismarktstraat. Wijnand Nijs

Proefvoegen in de Vismarktstraat

Algemeen

BREDA - Hoe zorg je ervoor dat de voegen tussen de kinderkopjes en de natuurstenen in de Vismarktstraat goed dichtblijven? Dat is de vraag. Dus gaat de gemeente drie proefvakken aanleggen in deze uitgaansstraat. Maandag is het voorbereidende werk begonnen.

Aan het begin van de middag staan drie mannen met krabbers en hoge drukspuiten zand en mos tussen de voegen uit te halen. Daarna komt er een duurzame voeg in. Met een beetje geluk is het werk donderdag afgerond.

De voegen in de Vismarktstraat zijn een vervolg op eerdere proefvoegen elders in de binnenstad. De Vismarktstraat krijgt drie proefvakken. Tijdens de werkzaamheden mag er geen verkeer rijden over de proefvakken. Voor voetgangers blijft de Vismarktstraat wel toegankelijk.

Voor auto’s is de Vismarktstraat twee weken lang een no-go-area ‘omdat de voegen goed moeten uitharden’. Gedurende een jaar wordt gekeken hoe de voegen zich houden.

Tijdens de werkzaamheden en het uitharden is doorgaand autoverkeer over de Vismarktstraat niet mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de Prinsenkade – Minderbroederstraat – Nieuwstraat – Visserstraat – Havermarkt – Reigerstraat. De omleiding is met borden aangegeven. “Het huisvuil kunt u op de gebruikelijke ophaaldag aanbieden, op de kop van de Vismarktstraat aan de zijde van de Hoge Brug”, aldus de gemeente.