Dr Struyckenplein.
Dr Struyckenplein.

Nieuwe toegang parkeerplaats Dr. Struyckenplein

Algemeen

HEUVEL - De toegang tot de parkeerplaats levert  bezoekers aan het winkelcentrum op het Dr Struyckenplein af en toe flink wat ergernis op. Het krappe aantal toegangswegen zorgt voor opstoppingen en wildrijders over de trottoirs.

Dat laatste is gevaarlijk, omdat daarbij vanuit onverwachte hoeken auto’s de Dr Struyckenstraat oprijden. Om dat tegen te gaan worden vanaf 6 juli ‘zitelementen’ - bankjes in niet ambtenarentaal - op het voetpad tussen de Dr. Struyckenstraat en het parkeerplein aangebracht.  Daarmee moet meteen illegaal parkeren op het voetpad voorkomen worden. Ook komen er extra fietsnietjes, boombeschermers en fietssluisjes. Het parkeerplein krijgt een extra op- en afrit om het gebruik, de doorstroming en de veiligheid van het plein te verbeteren. Dat gebeurt tussen 6 juli en 6 augustus.

De verkeerssituatie op het plein werd onlangs al provisorisch aangepakt door tussen de rijbanen betonnen elementen te plaatsen waardoor oversteken veiliger wordt en inhalen ontmoedigd.

Op het Dr Struyckenplein gebeurden de afgelopen maanden met regelmaat ongevallen, waarbij fietsers in aanraking kwamen met automobilisten. Wellicht dat ook de verwarrende bestrating hiermee te maken heeft. Op het plein ligt nog tijdelijke bestrating om de oude bestrating.