Heerlijk in de zon op 1 november 2014.
Heerlijk in de zon op 1 november 2014. Wijnand Nijs

Havermarkt avond en dag omgetoverd tot stadsstrand mét zwembad

Economie

BREDA - Ook de horecaondernemers hebben een blik geworpen op de weersvoorspellingen. Het woord hittegolf doet het doorgaans niet goed, voor ondernemers in de binnenstad. Op de Havermarkt hebben ze nu de handen ineengeslagen. Vrijdag en zaterdag wordt het pleintje omgetoverd tot strand, compleet met zwembad en palmbomen.

Met dagenlange temperaturen boven de 25 en zelfs dertig graden, zeker in de binnenstad, zit er kan een horecaondernemer twee dingen doen: zuchten in de hitte of aanpakken en zorgen voor vertier en verkoeling. “We zorgen voor barretjes, een dj en straatmuzikanten en plaatsen een bad met een diameter van 10 meter op de Havermarkt”, aldus Patrick van Asch.

Zonnesteek hebben de ondernemers het last-minute evenement genoemd. “Zie het als Scheveningen in Breda. Lekker met een drankje verkoeling zoeken op ons eigen strand”, aldus Van Asch. En dat zwembad staat er niet voor de sier. “Zeker niet. Het is echt de bedoeling om in zwembroek en bikini in het water te gaan. Ik ga zelf ook met een biertje in het bad, wat dacht je dan.”

Geheel in lijn met het relaxen blijft de muziek relaxt. “Het wordt zeker geen housefeestje. Als de dj stopt gaan straatmuzikanten akoestisch verder. We zoeken ook nog bijvoorbeeld jongleurs om het sfeertje compleet te maken.”

Het strand opent vrijdag om 18.00 uur en zaterdag om 12.00 uur. “Tot negen uur kunnen mensen aan de rand van het strand dineren, daarna gaan alle tafeltjes weg.”