Afbeelding
Perry Roovers / SQ Vision

DJ houseboot: ‘Wij wilden een leuke toevoeging geven aan het feest’

Cultuur

BREDA - Zeventien opvarenden van een ‘houseboot’ werden dinsdagavond aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. De boot bezocht met stampende muziek Palm Parkies. Verstoring van de Openbare Orde, aldus de politie. “We wilden wat hippere muziek draaien voor het jongere publiek”, aldus de DJ van de avond, Max.

De boot pikte eerder op de avond in Terheijden de speakerset op, samen met wat feestgangers. DJ Moisturizer, zoals Max heet, kwam met zijn laptopje in Breda aan boord, waarna koers richting het park gezet werd.

Het plan voor een muzikale toevoeging aan het feest bestond al sinds 2014. “Toen hebben we het ook al eens gedaan en zijn we om 23.00 uur weggegaan en is er niks gebeurd”, aldus Max. Daarna werd een Facebookevent aangemaakt voor 14 juli van dit jaar. “Daarvoor hadden meer dan 5000 mensen zich aangemeld. Uiteindelijk hebben we besloten om die dag voorbij te laten gaan en eens te kijken wat er gebeurde.”

De dj en de rest van de bemanning kwam tot de conclusie dat het feest in het park toch wel wat extra input kon gebruiken, waarna de boottocht alsnog gepland werd voor de 21e. Al gauw werd duidelijk dat de aanwezigheid van de feestboot niet op prijs werd gesteld. De politie vorderde een andere boot en meldde dat het feest voorbij was. “We moesten de muziek uitdoen en waren allemaal aangehouden.”

Met een politiemacht, ondersteund door de brandweer in het kielzog, vertrok de boot. Aan de Markkade stapten vijf opvarenden op de wal. “Daar werden we meteen aangehouden”, aldus Max. De rest werd in Terheijden opgepakt.

Na een nachtje cel mocht het stel weer huiswaarts met een boete voor verstoring van de Openbare Orde. “De manier waarop het ging was allemaal erg overdreven”, verwoordt de dj het gevoel van de opvarenden. “We hadden het geluid al meteen uitgezet. Bovendien ging ons geluid dezelfde richting in als het geluid van de Parkies, daar kun je geen overlast van gehad hebben.”

Is het niet vragen om problemen als je met een discoboot naar een ander feestje gaat? “Misschien wel, maar we leven in een vrij land. Wij wilden gewoon een leuke toevoeging geven aan het feest. En als er een paar honderd man op de wal staat te dansen, wat is dan het probleem?” Komende week maar weer? “Dat weet ik niet. Misschien volgend jaar.”