Afbeelding
Freek de Swart

‘Geen 100% Bredase zaterdagkrant’

Economie

BREDA - BredaVandaag start in september niet met de 100% Bredase zaterdagkrant BredaVandaag Weekend. Het is met het aantal behaalde abonnees niet verantwoord om een krant te starten.

In april hebben we onze ambitie uitgesproken om tot een wekelijkse 100% Bredase zaterdagkrant te komen: BredaVandaag Weekend. Inmiddels hebben we twee proefversies uitgebracht waarmee we hebben laten zien hoe zo’n krant er wekelijks uit zou kunnen komen te zien.

We hebben veel positieve reacties gehad op deze proefnummers, maar helaas niet de benodigde 3500 abonnees. Het is daarom helaas niet mogelijk om in september op een verantwoorde manier met deze krant te beginnen. Een wekelijkse krant schept verplichtingen aan de lezers en wij vinden dat je die moet kunnen waarmaken.

Uiteraard gaan we gewoon door met het brengen van online nieuws. Daarnaast gaan we kijken of we op een andere - lees digitale - manier aan de behoefte naar meer diepgang en langere verhalen kunnen voldoen.  We zouden het erg op prijs stellen als je mee wilt doen aan onze korte enquête. Daarmee help je ons de mogelijke koers voor de toekomst te bepalen.