Afbeelding
Politieteam Weerijs

Politie houdt mogelijke drugsdealer aan

Politie

BREDA - De politie heeft een mogelijke drugsdealer aangehouden. De verdachte gaf zich niet zonder slag of stoot over en de agenten moesten pepperspray gebruiken.

Op donderdagavond 30 juli kwam er bij de politie een tip binnen dat een man op een opvallenden scooter harddrugs zou dealen. De man reed in de omgeving van de Ignatiusstraat. Verschillende politie-eenheden sloten de wijk af, zodat er gezocht kon worden naar de scooter. Deze was snel getraceerd en de bestuurder van de scooter bleek een bekende van de politie.

Aanhouding

De bestuurder kreeg een stopteken. Toen de reden van zijn staande houding, het dealen van drugs, aan hem werd verteld zagen de agenten dat de man zenuwachtig werd. De verdachte, een 17-jarige inwoner uit Breda, werd gefouilleerd. Hij had twee mobiele telefoons en een flinke hoeveelheid briefgeld bij zich, gebruikelijk bij drugsdealers. Op het moment dat de agenten aangaven dat hij mee ging naar het bureau probeerde de verdachte te vluchten. Ook probeerde hij zijn telefoon stuk te gooien. De agenten moesten pepperspray gebruiken om zijn verzet te breken en hem de handboeien om te doen. Onderweg naar het bureau in Breda gaf de verdachte aan dat hij onwel werd. Er werd direct een ambulance gebeld die klaar stond aan het bureau. Die heeft de verdachte meegenomen naar het ziekenhuis ter controle. Na onderzoek mocht hij daar weer weg.

Woning doorzocht

De woning van de verdachte is doorzocht. Daar werden verschillende dealerbenodigdheden en resten van verdovende middelen aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak verder. De verdachte is in verzekering gesteld.