Het oefenduel NAC Breda - RKC Waalwijk op de open dag van NAC Breda.
Het oefenduel NAC Breda - RKC Waalwijk op de open dag van NAC Breda. Peter Visser

NAC verkoopt 10.000ste seizoenkaart

NAC

BREDA – En jawel, hij is verkocht, de 10.000ste seizoenkaart van NAC. Afgelopen nacht werd de magische grens bereikt. En daarmee zijn ze meer dan blij in het Rat Verlegh-stadion.

“Op basis van de laatste oefenduels was toch weer een beetje het beeld ontstaan dat het niet zou lukken dit seizoen”, zegt NAC's publiciteitsman Perry Hendriks. “De resultaten tegen Westerlo, Zulte Waregem en Eupen spraken niet tot de verbeelding. Desondanks kregen we ook de afgelopen dagen steeds weer 30 tot 50 aanvragen voor een seizoenkaart binnen.”

Voor Hendriks is dit eens te meer het bewijs dat Breda een bijzondere voetbalstad is. “Men ziet NAC hier als een verlengstuk van de familie. En als het slecht gaat, staat iedereen op om dat familielid uit de brand te helpen. Ik had gedacht dat de verkoop van seizoenkaarten na het verlies tegen Eupen, en met het uitblijven van een nieuwe spits, even zou stilvallen. Maar het blijft gewoon doorgaan. We liggen nu zelfs voor op een club als FC Utrecht, toch een middenmoter in de eredivisie.”

NAC heeft even overwogen om de 10.000ste seizoenkaarthouder vandaag in het zonnetje te zetten. Maar dat zou mogelijk tegen het zere been zijn van de 9999 fans die hem/haar waren voorgegaan. Zij trokken immers al eerder de portemonnee om hun clubtrouw te bewijzen. “Dus we doen er verder niets bijzonders mee”, aldus Hendriks.

Vorig seizoen, toen NAC nog in de eredivisie speelde, had de club 13.100 seizoenkaarthouders (waarvan 700 gratis kinderkaarten). Vrijdag is de eerste wedstrijd van de geelzwarten in de Jupiler League, thuis tegen FC Volendam (aftrap 20.00 uur). In de voorverkoop zijn 700 losse kaarten afgezet en daar komen er vast nog een hoop bij. Hendriks: “Ik verwacht dat er maximaal 13.000 toeschouwers zullen zitten. Dat is lang niet slecht voor een club in de Jupiler League.”

De verkoop van ruim 10.000 seizoenkaarten is een record voor de Jupiler League. De Graafschap had het oude record in handen: 8125. Dat aantal had NAC medio juli al bereikt.