Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 Peter Visser

NAC trapt af in Jupiler League, met De Kamps en Lazic

NAC

BREDA - Vanavond is het dan zo ver. Exact 68 dagen na de degradatie naar de Jupiler League begint NAC aan zijn jacht op terugkeer naar het hoogste voetbalniveau. Om 20.00 uur trappen de geelzwarten vanavond af tegen FC Volendam.

Het elftal dat trainer Robert Maaskant binnen de lijnen brengt, is bijna hetzelfde als het team dat afgelopen weekend nog met 4-2 verloor van het Belgische KAS Eupen. Joeri de Kamps, de middenvelder die in dat duel weer twee gele kaarten (en dus rood) pakte, staat toch weer in de basis. Daarin is ook een plekje voor Vlatko Lazic, die als rechtsback de plaats inneemt van Dustley Mulder.

Elson Hooi, met tien goals de topscorer in de overigens weinig succesvolle oefencampagne van NAC, begint op de bank. Kevin Brands begint vanavond als diepe spits. FC Volendam is zijn oude club, waarvoor hij vorig seizoen 22 goals maakte. Bij Volendam is oud-NAC’er Kees Kwakman aanvoerder.

De laatste keer dat NAC en ´het andere Oranje´ tegen elkaar uitkwamen in de eerste divisie was in het seizoen 1999-2000. NAC won beide duels: met 3-1 in Volendam en met 5-2 thuis. De Bredanaars werden dat jaar glansrijk kampioen, promoveerden en bleven tot mei van dit jaar in de eredivisie. Promotie is nu opnieuw de missie van NAC.

De opstelling van NAC: Ten Rouwelaar, Lazic, Pedro, Dingsdag, Van der Weg; Stam, Naah, De Kamps; Seuntjens, Brands, Verbeek.