Afbeelding
Politieteam Weerijs

Wildwest in Ginneken: politie achtervolgt moeder (71) van winkeldievegge

Politie

BREDA - De politie heeft woensdagmiddag op de Ginnekenweg een 44-jarige vrouw en haar 71-jarige moeder aangehouden vanwege winkeldiefstal. Maar aan die arrestatie ging wel een achtervolging vooraf, omdat de moeder met haar auto een stopteken had genegeerd. Ze reed daarna met hoge snelheid door het Ginneken en schepte bijna een fietser. De politie heeft haar rijbewijs ingevorderd.

Haar dochter was rond 15  uur betrapt op diefstal bij een drogisterij in winkelcentrum De Burcht. De vrouw maakte zich echter snel uit de voeten en stapte in de rode auto van haar moeder. Een getuige noteerde het kenteken.

Agenten zagen de auto rijden op de Allerheiligenweg. Ze gaven een stopteken dat echter door de bestuurster werd genegeerd. Er ontstond een achtervolging. De auto begon tijdens de rit te roken en kwam uiteindelijk door technische problemen op de Ginnekenweg tot stilstand. De bijrijdster stapte uit en rende weg rende, maar een van de agenten wist haar te achterhalen.

Deze 44-jarige vrouw uit Eindhoven werd aangehouden. Zij had een grote zwarte tas met drogisterijartikelen en sieraden bij zich. Ze is een bekende van de politie, vanwege vermogensdelicten. De bestuurster, een 71-jarige vrouw uit Roosendaal, werd ook aangehouden. Zij bleek de moeder van de andere verdachte te zijn. In de auto werd nog een grote boodschappentas gevuld met verzorgingsproducten aangetroffen. Er wordt proces-verbaal tegen het tweetal opgemaakt.