foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Cees Meeuwis nieuwe voorzitter Outdoor Brabant

Sport

BREDA - Oud-wethouder en ondernemer Cees Meeuwis  is de nieuwe voorzitter van Outdoor Brabant. Dat heeft de organisatie maandag bekend gemaakt. Meeuwis neemt de voorzittersrol binnen het bestuur van Outdoor Brabant over van Ton Overeem.

Met deze nieuwe voorzitter verwacht het internationale hippische outdoor evenement de volgende stappen te kunnen zetten in het realiseren van de ambities op sportief, maatschappelijk en economisch gebied. „Ik ben ontzettend onder de indruk van wat mijn voorganger Ton Overeem met het bestuur in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd,” aldus Meeuwis op de site van de organisatie. "Het evenement heeft onder zijn leiding een stevig fundament gekregen en is in alle opzichten; sportieve waardering, publieke belangstelling en zakelijke en maatschappelijke verankering binnen de regio, enorm gegroeid. Het is een eer en genoegen om daar nu een vervolg aan te mogen geven.”

Meeuwis maakte de afgelopen jaren als wethouder kennis met het paardensportevenement.  "Het is een prachtige setting met sport  als middelpunt. Daar naast moet Outdoor Brabant het podium zijn voor West-Brabant. Ondernemers uit de regio krijgen er langs de lijnen van de sport kansen om in contact te komen met relevante partijen, bedrijven en overheid uit de regio en ook daarbuiten."

De ondernemer ziet ook kansen in de Delta Rotterdam-Antwerpen, stelt hij op de site. "Het evenement heeft zoveel potentie, daar ga ik graag met mijn medebestuursleden en het management team mee aan de slag!”