Afbeelding
Freek de Swart

Sneak preview bij Barones in verbouwing

Algemeen

BREDA – Wie benieuwd is hoe winkelcentrum De Barones er in de toekomst uit gaat zien, die kan zich zaterdag laten bijpraten tijdens de Dag van de Bouw. Het winkelcentrum in de binnenstad is een van de projecten die open zijn tijdens de Dag van de Bouw.

Het winkelcentrum in verbouwing is open van 10.00 tot 16.00 uur. Te zien is onder meer hoe de entree van het winkelcentrum wordt aangepakt en wat er achter de schermen gedaan wordt aan de winkelpassage.

Ook nieuwbouwproject Breda Vooruit aan de kop van de Stationslaan is open. Aan de rand van de Belcrum verschijnen verschillende appartementen en woningen in gebouwen met namens als ‘t Zuiden enDe Parel.

In de Bredase binnenstad is het mogelijk te kijken bij de vorderingen van Gasthuyspoort aan de Vlaszak. Medewerkers van Maas-Jacobs staan daar klaar om te vertellen hoe het voormalige kantoor van Sociale Zaken grotendeels wordt behouden in de ombouw naar appartementen en stadswoningen.

Als het gaat om bouw, gaat het bij Klushuizen Liniekwartier om het zelfbouwen. Daar is deze dag het thema ‘Ontwerp je eigen Klushuis’. Ter plekken zijn verschillende deskundigen die advies kunnen geven over de manier waarop je een dergelijk project kunt aanpakken.

Daarnaast organiseert Via Breda een extra rondleiding door Via Breda. Een deskundige gids neemt je mee door het gebied rond het Bredase station. Deelname is gratis. De rondleiding start om 14.00 uur in het Informatiecentrum Via Breda aan de Willemstraat 5 in Breda.

De dag van de Bouw valt in Breda samen met de Bredase Woondag, waarop een aantal nieuwbouwprojecten haar deuren opent voor geïnteresseerde kopers en huurders.