De Molenleij is vrijdagmiddag omgelegd om de aanleg van het evenemententerrein mogelijk te maken.
De Molenleij is vrijdagmiddag omgelegd om de aanleg van het evenemententerrein mogelijk te maken. Anneke Stins

Beek bij Bavelse Berg omgelegd

Economie

BREDA - De Molenley, zoals de beek bij de Bavelse Berg heet, meandert sinds vrijdagmiddag rond het evenemententerrein. Tot vrijdag liep de beek dwars over het terrein, door de toekomstige evenementenhal en over de parkeerplaats van de Decathlon.

De beek heeft een nieuwe loop van zo’n 1000 meter. “We creëren op deze manier een nieuw natuurgebied”, aldus de woordvoerder van de evenementenzone. De bouwers begonnen vrijdagmiddag meteen met het dichtgooien van de oude beekloop.

Nu de beek is verlegd, kan de bouw van de verschillende onderdelen volle vaart verder. Bog voor de zomer wordt er geasfalteerd, na de bouwvak gaat sportzaak Decathlon de hoogte in. De van oorsprong Franse mega-sportwinkel streeft ernaar november dit jaar te openen.

Bioscoop Kinepolis start in september met heien. Deze bioscoop wil nog voor de zomer van 2016 openen. “En in mei en juni starten wij met buitenevenementen”, vertelt Anneke Stins van MaVer. Na de zomer van komend jaar, in september of oktober, volgt dan de opening van de evenementenhal.