Afbeelding

Moeder doet aangifte na ingrijpen docent Prinsentuin van Cooth (video)

Algemeen vechtpartij

BREDA - De moeder van de jongen die afgelopen woensdag door een leraar van het Prinsentuin van Cooth tegen de grond werd gewerkt na het uitdelen van een klap is woedend op de school. Veronique Graumans vindt dat haar kind te hardhandig is aangepakt en vermoedt dat de Prinsentuin de zaak nu in de doofpot wil stoppen.

Waxinelichtjesgooier 
Volgens Graumans ontstond het incident nadat een groep leerlingen een waxinelichtje naar het hoofd van een meisje had gegooid. De zoon van Graumans zou hierop verhaal hebben gehaald bij de groep. Graumans zegt dat haar kind werd uitgedaagd om te vechten en toen één enkele klap heeft uitgedeeld. “Hierop pakte de leraar hem bij de keel. Dat andere manneke maakte gebruik van die situatie en trapt mijn zoon twee keer na.”

De zoon van Graumans moest na het incident naar de dokter. Die constateerde volgens de moeder een aantal gekneusde ribben, een grote schaafwond op zijn rug en een open scheenbeen. “Die arts zei ook dat mijn zoon pedagogisch onverantwoord is aangepakt, de vingerafdruk staat nog op zijn strottenhoofd." De andere jongen hield een lichte hersenschudding over aan de gebeurtenis. Volgens de school vanwege de klap, volgens Graumans omdat de jongen werd meegesleurd in de val van haar kind.

Doofpot
Inmiddels hebben er tussen de school en de familie Graumans twee gesprekken plaatsgevonden. In beide gevallen was de betreffende leraar hier niet bij aanwezig. Volgens Graumans probeert de school vooral hun eigen straatje schoon te vegen. “Eerst zou mijn zoon geschorst zijn vanwege het slaan van een leraar, toen er videobeelden naar buiten kwamen was het opeens omdat hij die jongen geslagen had.”

Graumans beweert verder dat de school leerlingen heeft gedreigd met schorsing als ze niet de beelden van het incident van hun mobiel en facebook zouden verwijderen. “Op die manier proberen ze de zaak in de doofpot te stoppen, maar we hebben beelden en daarop is heel duidelijk te zien hoe de keel van mijn zoon wordt dichtgeknepen.”

De familie heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de school bij de politie. Hierbij zijn ook drie videobeelden aangeleverd. “We hebben dit netjes willen oplossen en zijn twee keer op gesprek gekomen. Helaas lijkt de school alleen geïnteresseerd in haar eigen imago", aldus Graumans.

Standaard procedure 
Woordvoerder Peter Dirven van ROC West Brabant zegt het verhaal van Graumans niet te kunnen onderschrijven. “Of er nu geweld is gepleegd tegen een leerling of leraar, in beide gevallen is het gedrag dat we niet kunnen accepteren.” Dirven zegt verder dat de school de standaard procedure heeft gevolgd. Hierbij zou de school beslissingen hebben genomen na het zien van camerabeelden uit de aula en gesprekken met getuigen. De klachtenprocedure van de familie Graumans tegen de school loopt volgens Dirven nog.