Logo bredavandaag.nl
onweer

Weerupdate: Bijna 30 graden in Breda, later stapelwolken

BREDA - Deze week eindigt net als de vorige met een hele warme dag. Of de afloop, met onweer en hevige windvlagen net zo is, dat valt vrijdagmiddag rond kwart over twee nog nauwelijks precies te voorspellen, geeft weerman Nico Koevoets aan. 


Momenteel trekken er wolkenvelden over Breda en omgeving. De zon en hitte worden even getemperd. De wolkenvelden worden vanuit België opnieuw gevolgd door opklaringen met zon en een temperatuurstijging naar 29 graden in de polders ten noorden van Breda tot ruim 31 graden op de Grote Markt.

"Later vanmiddag gaan zich stapelwolken vormen en die brengen lokale regen- en onweersbuien. Of de buien heftig zullen zijn met veel regen, windstoten, hagel en waar ze precies vallen is nu nog niet te zeggen", aldus Koevoets. "Het is vandaag, net als vrijdag 5 juni, een situatie met nowcasting. Dat wil zeggen met je neus bovenop de weerkaarten, satellietfoto’s en radarbeelden zitten om de laatste ontwikkelingen te weten opdat je tijdig kunt reageren op eventueel heftig weer."

Dat kan betekenen dat er lokaal ook weinig kan gebeuren. "Vorige week vrijdag trokken de zwaarste buien uiteindelijk via het zuiden van de Belgische provincie Antwerpen naar Midden-Brabant. Deze actieve buienlijn schampte toen aan de oostrand van Breda."

(Updates waar nodig)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief