Janneke Niessen met Maxima.
Janneke Niessen met Maxima.

Eerste exemplaar kinderboek Bredase tech-onderneemster voor Koningin Maxima

Cultuur

BREDA/NOORDEINDE - Koningin Máxima heeft deze week het eerste exemplaar van het boek ‘Project Prep’ in ontvangst genomen. Het boek is bedacht door de Bredase high-tech onderneemster Janneke Niessen. Zij maakte het boek samen met schrijfster Niki Smit.

Project Prep is een boek over technologie, leren coderen en ondernemen in een jasje van liefde, vriendinnen, kussen, mode en New York. “Kortom; hét boek van deze zomer voor ieder jong meisje dat meer wil weten over de enorme kansen die technologie biedt én zin heeft een inspirerend, grappig, boeiend en leuk boek te lezen”, aldus de maaksters.

In het verhaal speelt de dertienjarige Isabel de hoofdrol. Zij snapt niets van kleren. Het is voor haar een groot raadsel hoe ze goed gekleed naar de brugklas moet. Gelukkig is haar beste vriendin Kate wel een modegenie. Ze zouden een appje van Kate moeten maken, denkt Isabel. Isabel leert zelf coderen en ontwikkelt haar eigen mode-app: Project Prep. Hello Technology! Als haar app in de App Store wordt aangeboden, lijkt de weg tot succes geopend. Maar ondernemen en technologie blijken niet altijd even makkelijk. Op een forum krijgt Isabel hulp van Tyler uit New York. Dreigt ze verliefd te worden op een supernerd?

Het boek wordt ondersteund door Friends of Technology, een serie video’s van bekende Nederlanders waarin zij uitleggen waarom technologie voor hen belangrijk is. Onder meer  Armin van Buuren, Neelie Kroes, Vajèn van den Bosch en Karin Swerink komen in de filmpjes aan het woord.

Project Prep ligt vanaf donderdag 18 juni in de winkels liggen en kost €14,99. Het boek is geschreven in de herkenbare, humoristische dagboekstijl van de razend populaire 100% boeken van Niki Smit. Het boek is al geselecteerd als Kerntitel van de Kinderboekenweek. De illustraties in het boek zijn van de hand van illustrator Josselin Bijl.