Heksenwiel: frisse tegels en fleurige bloemen.
Heksenwiel: frisse tegels en fleurige bloemen. Wijnand Nijs

Tegenslag voor winkelcentrum Heksenwiel, boekhandel sluit vestiging

Economie

HAAGSE BEEMDEN - Boekhandel Van Kemenade en Hollaers sluit haar vestiging bij winkelcentrum Heksenwiel. Aanleiding zijn de afnemende omzet en te hoge huurlasten, melden de eigenaren.

De boekenwinkel start aanstaande woensdag een opheffingsuitverkoop in de vestiging. De grotere winkel in het Ginneken en de webshop blijven wel gewoon open. Van Kemenade en Hollaers bestaat dit jaar dertig jaar. Sinds midden jaren negentig hadden Hein van Kemenade en René Hollaers de vestiging in winkelcentrum Heksenwiel. "In 21 jaar dat we er hebben gezeten is de huur geïndexeerd en is de trafic afgenomen", aldus Hollaers.

Het vertrek van de boekhandel is een tegenvaller voor het winkelcentrum, dat al kampt met leegstand. De winkeliers zetten zich al jaren in voor een herinrichting van het centrum en de omgeving. Samen met de eigenaar wordt bekeken of er een nieuwe toegang tot het winkelcentrum kan komen aan de kant van de bakker, zodat de parkeerplaats beter aansluit bij de winkelpassage. De gemeente is bereid naar de verkeerssituatie te kijken.

Positief nieuws was er ook. Onlangs werd bekend dat de Albert Heijn gaat uitbreiden. Daarnaast vestigde zich tegenover Van Kemenade en Hollaers fietsenhandelaar Hein Huisson. Deze ondernemer opende zijn tweede vestiging. Huisson is ook gevestigd in winkelcentrum Hoge Vucht.