Afbeelding

Beelden vechtpartij Prinsentuin van Cooth belanden op internet (video)

Algemeen vechtpartij

BREDA - Op de middelbare school Prinsentuin van Cooth heeft woensdag een vechtpartij plaatsgevonden in de aula. Door daadkrachtig optreden van een docent kon erger worden voorkomen. Beelden van het incident verschenen al vrij snel op het internet. De school beraadt zich over mogelijke maatregelen.

Volgens woordvoerder Peter Dirven van ROC West Brabant is de school momenteel bezig met het achterhalen van de oorzaak van het incident. “Aan de hand daarvan zal worden besloten of we scholieren gaan schorsen of niet. Zulke gedrag wordt niet getolereerd en we zijn hier dan ook heel alert op.” 

Dirven noemt het ingrijpen van de docent kordaat. “Voorkomen is natuurlijk nog beter, maar dat is niet altijd mogelijk. Op zulke momenten heb je geen andere keus dan tussenbeiden komen.” Volgens de woordvoerder besteedt de school wel aandacht aan geweldpreventie, maar krijgen de docenten geen jaarlijkse cursus. “Iedere situatie staat ook op zich.”

Dat het filmpje nu op internet is verschenen noemt Dirven vervelend, maar te verwachten. “Leerlingen zetten dat er voor de lol op, zonder dat ze de bredere consequenties daarvan doorhebben. We proberen dat te ontmoedigen.” 

Bekijk het filmpje van de vechtpartij op de Prinsentuin van Cooth.