Afbeelding

Bredase Sportpenning voor tennisdirecteur Marvin Smart

Sport

BREDA - Toernooidirecteur Marvin Smart van Breda Future is onderscheiden met de Sportpenning van de stad Breda. Hij heeft de penning gekregen omdat hij zich al vele jaren inzet voor de tennissport in Breda.

Loco-burgemeester Bob Bergkamp overhandigde smart zaterdag de penning namens het College. De scheidend toernooidirecteur kreeg de penning voor zijn verdiensten voor de BLTV A*** en A toernooien in Breda en het tennisevenement Breda Future. De uitreiking vond plaats als onderdeel van een speciaal afscheid dat tijdens dit toernooi voor hem werd georganiseerd.

Mede door de grote inzet van Marvin Smart werden in de jaren ‘80 tot ‘87 bij BLTV in Breda al grote tennistoernooien georganiseerd. De zogenaamde drie en vier sterren toernooien waarmee BLTV haar bekendheid verwierf, waren erg in trek bij nationale en internationale talenten. Vanaf 1999 werd deze evenementen nieuw leven ingeblazen wat uiteindelijk uitmondde in Breda Future. Bij de toernooien van 1980 tot 1997 en van 1999 tot 2007 was Smart als vrijwilliger betrokken. “De impact van Breda Future op de mondiale kalender, e´n alle A-toernooien uit het verleden, hebben de gemeente Breda in de tenniswereld een uitstekende naam bezorgd”, aldus de gemeente.              

De sportpenning van de stad Breda, in de vorm van een gouden draagspeld, is ingesteld in 1962 als onderscheiding voor Bredanaars die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de sport in Breda. Sinds 1962 is de onderscheiding 28 keer uitgereikt aan een persoon. Eenmaal is de sportpenning uitgereikt aan het bestuur van een organisatie, namelijk NAC Breda in 1974.

De laatste keer dat de penning werd opgespeld, was in januari 2014, aan mevrouw De Vos-van Gerven.