De Ronde van Prinsenbeek aan de vooravond van de Tour de France. foto Jorgen Janssens
De Ronde van Prinsenbeek aan de vooravond van de Tour de France. foto Jorgen Janssens

Prinsenbeek maakt zich op voor de Ronde

Sport

PRINSENBEEK - Utrecht heeft eenmalig de Tourstart, Prinsenbeek heeft jaarlijks de befaamde Ronde. Zoals altijd daags voor de start van de Ronde van Frankrijk is Prinsenbeek het wielerdorp van de regio. Vrijdagavond 3 juli razen de renners door Prinsenbeek.

Het is de 58e editie van de ‘Ronde van de Beek’. Het hart van het programma wordt gevormd door de KNWU-koers voor elite en beloften over tachtig kilometer. Om 19.15 uur vertrekt het peloton renners.

De wielerronde van Prinsenbeek begint met de Rabobank Dikke Banden Race, waarin kinderen in drie groepen starten, verdeeld over de geboortejaren 2003/2004, 2005/2006 en 2007/2008. Na de kinderen zijn de echte wielrenners aan de beurt. Om 19.15 uur starten de renners voor dit spektakelstuk.

Ludieke sluitstuk van het programma is om 21.30 uur de Beekse Prominentenkoers. In totaal staan zeventig prominente inwoners aan het vertrek, zoals supervrijwilligers Kees Oomen, Theo van den Hoven en Huib Jansen. Burgemeester Paul Depla maakt zijn debuut bij de Prominentenkoers. Ook de drie directeuren van de Beekse basisscholen starten: Frank Op de Beek (Horizon), Gerard Hilgersom (Griffioen) en Bob Schram (Apollo). Burgemeester Depla lost al fietsend het startschot.

Het parcours is Haverdijk (start en finish)-Valdijk-Groenstraat-Middenweg. De entree is gratis.