Voormalige Garage Van Hooijdonk maakt plaats voor de Annevillehof.
Voormalige Garage Van Hooijdonk maakt plaats voor de Annevillehof.

Start bouw appartementen en woningen Ulvenhout

Economie nieuwbouw

BREDA - Het hart van Ulvenhout krijgt een ander uiterlijk. Na maanden van sloopwerkzaamheden is het voormalige garagebedrijf van Van Hooijdonk verdwenen uit het straatbeeld. Dinsdag 7 juli start officieel de bouw van Annevillehof in Ulvenhout, zoals de nieuwe wijk gaat heten.

Wethouder Bergkamp steekt dinsdag officieel de eerste schop in de grond. Hierdoor krijgt dit grote nieuwbouwplan op de voormalige locatie van Garagebedrijf van Hooijdonk daadwerkelijk vorm. Annevillehof bestaat in totaal uit 33 appartementen en 22 woningen, waarvan inmiddels ruim 80% is verkocht.

De bouwplaats in Ulvenhout is klaar voor de realisatie van in totaal 8500 vierkante meter aan appartementen, woningen en twee commerciële ruimten. “De start van de bouw van Annevillehof laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbijgaan”, aldus René Maas van ontwikkelaar Maas-Jacobs. “Er ging namelijk zo’n 10 jaar onderhandelen en ontwikkelen aan vooraf.”

Eind 2013 verhuisde het garagebedrijf naar de rand van het dorp en ging ook het benzinestation dicht. Dat was zeventien jaar na de eerste berichten over verhuizing van Autobedrijf G. Van Hooijdonk en het pompstation uit de kern van Ulvenhout naar de rand van het dorp.