Afbeelding

Bredanaar gepakt tijdens overdragen 5 kilo XTC aan Amsterdammer

Politie

DRIEBERGEN - Een 67-jarige Bredanaar is maandag op de Maasstraat in Amsterdam aangehouden. Dat gebeurde toen hij 5 kilo XTC overhandigde aan een 48-jarige man uit Amsterdam. Beide mannen werden aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij vervolgonderzoek op deze arrestatie werd € cash en 18 kilo’s synthetische drugs in beslag genomen.

In de auto’s en in de woningen in Breda en Haarlem van de Bredanaar werd zo’n 13 kilo aan verschillende soorten synthetische drugs aangetroffen. Het ging om amfetamine, meth-amfetamine en XTC-pillen. Ook trof de politie grondstoffen aan ten behoeve van de vervaardiging van synthetische drugs. Er werd € 100.000 aan cash geld aangetroffen. Het geld, de drugs en de auto’s zijn in beslag genomen. De beide verdachten worden donderdag 2 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Rechtbank Oost-Brabant.

De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.