Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Beslag op zeventien auto’s tijdens patsercontrole

Politie

HOGE VUCHT -  Bij een zogenaamde patsercontrole heeft de politie in Breda Noord beslag gelegd op zeventien auto’s. De politie controleerde samen met de belastingdienst in de avond en nacht van woensdag op donderdag in de Antwerpenstraat.

De controle, genaamd 'Breda Noord-Oost op slot'  was er op gericht om zicht te krijgen op illegale geldstromen. “Met andere woorden, het was de bedoeling om mensen die exorbitant leven van crimineel verdiend geld aan te pakken”, aldus de politie. Politie en belastingdienst hadden extra aandacht voor dure en luxe voertuigen. “Maar verder werd er gelet op de normale verkeersregels.”

De politie was er aanwezig met mensen van het team Markdal, het ondermijningsteam en het afpakteam. Er werden tussen 18.00 uur en 03.00 uur tweeënveertig voertuigen gecontroleerd. Twee van hen voerden illegaal een buitenlands kenteken. Dat was goed voor een boete van 1500 euro. Eén bestelauto voldeed niet aan de eisen die aan een bestelauto gesteld zijn, goed voor 1000 euro.

Er is beslag gelegd op zeventien voertuigen onder andere wegens achterstallige betalingen aan de belastingdienst. Vier van die zeventien werden direct uit het verkeer gehaald. Dertien eigenaren kregen vier weken de tijd om alsnog hun schulden te vereffenen. “Het ondermijningsteam kreeg drie auto's in beeld waarvan de bekostiging ervan niet meteen duidelijk werd. Het team gaat dit verder uitzoeken.”

Daarnaast werden veertien processen-verbaal uitgeschreven voor verkeersovertredingen. Twee quads werden voor technisch onderzoek in beslag genomen. Een ander voertuig werd buiten gebruik gesteld omdat er boetes niet betaald waren. Daarnaast werd er ter plaatse voor bijna 1000 euro aan boetes betaald zodat de bestuurders door konden rijden.